Iskolánk diákjai szeptemberben kapcsolódtak a Nemzeti Művelődési Intézet Bűvös Bábos Programjába, melynek célja bábcsoportok indítása, mentorálása, és bemutatkozási lehetőség nyújtása a Bűvös Bábos Gyermek Bábcsoportok Nemzetközi Fesztiválján 2023 májusában. 

12 gyermek vállalkozott a feladatra, és létrehozták a Boglári Bábos Műhelyt Szendrődyné Botka Krisztina tanárnő vezetésével. A bábok és a bábdarab elkészítésén túl további feladataik is vannak.

A program bábos indulójának megtanulása, villámcsődület betanulása, fakanálbábok alkotása, bábos felvonulás előkészítése, és egy bábtörténeti kiállításhoz anyaggyűjtés a helyi bábos múltból.

Ezért keresték meg az emlékek felidézésére Lakos Istvánné Betti nénit, aki tanítványaival többször ért el sikereket az úttörő seregszemléken. A munkát, a próbafolyamatokat és a felkészülés fázisait kisvideókon rögzítik Gál Zoltán tanár úr segítségével. Mentoruk Végh Zsolt, a Pegazus Színház igazgatója és Baranyai Zoltán, a NMI Somogy Megyei Irodájának munkatársa.  Nagy izgalommal készülnek a négy napos fesztiválra, hogy méltón képviselhessék iskolájukat és Somogy vármegyét a 28 hazai és határon túli bábcsoport között.